Rampart Jacket m/90 green

Art.nr: T310120686

Tillgänglighet: 1

Pris: 4.495,00 kr
Exkl.moms: 3.596,00 kr

Tillgängliga alternativ

* Storlek (Kläder):

Antal:

Vi har under en längre tid jobbat med att komplettera våra uniformer och outdoor ställ av bomullstyger med ett regn skyddande system. Kravet har varit att göra detta plagg så minimalistiskt som möjligt för att det skall gå att packa i stridsvästar, uppdragssäckar, så midjeväskor etc. Valet av material för detta system blev GORE-TEX® Paclite® Shell som lämpar sig bra när vill ha en jacka som är lätt, andas, ger vind- och vattentäthet samt tar så lite plats som möjligt i utrustningen när den är packad. Givetvis är denna jacka IR anpassad så att den inte "glöder" om ni tittar på den med en NVG.


Paclite Jackan är av midjemodell och har endast har försetts med de 15° inåt lutade, TAIGA fickorna på överarmarna i syfte att kunna ha första förband lättåtkomligt. Dessa fickor kan också förses med signalduk, visselpipa, signalspegel. För er snusare är dessa fickor perfekta för snusdosan.

Dragkedjan skyddas med flik som stängs med kardborre som längst ner på jackan säkras med en tryckknapp. Ärmarna är försedda flikar med kardborre för att de skall gå att tajta åt kring handleden. Huvans draglinor orienteras in i plagget för att dessa inte skall fastna och sprätta upp i ansiktet.

Ett tips, under till exempel fjällmarschen, är att om ni vet att det kommer regn hela dagen att gå med endast Net underställ och eller Hawk underställ och Paclite direkt ovanpå. Det blir en perfekt anpassning av klädseln under marschen.

GORE-TEX® PACLITE® SHELL är uppbyggt av ett yttermaterial tillverkat av högpresterande polyester eller nylon. Membran täcks av ett skyddande lager av oljeavvisande ämne och kol. Slutligen utnyttjas särskild GORE-SEAM® tejpteknologi som garantera att alla sömmar är 100% vattentäta.

Rampart systemet finns även i färg 068H (grå).

?

 

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra