Taiga Forest Jacket, green

Tillverkare: Taiga of Sweden

Art.nr: T-21022

Tillgänglighet: I lager

Pris: 5.995,00 kr
Exkl.moms: 4.796,00 kr

Tillgängliga alternativ

* Storlek (Kläder):

Antal:

Forest jackan är den "civila" varianten på militära CPA-08 ställen. Med sitt yttre tyg i extremt tunn, ventilerande cordura och separat liner får ni ett tyst och smidigt ställ. 

Jackan har stora ventilationsblixtlås under armarna. Jackan har en åtdragbar midja med dolda snoddar. Två stora innerfickor av "Napoleonmodell" som enkelt sväljer A5 fodral. I dessa bröstfickor har förankringsöglor satts in så ni kan säkra kompass eller ficklampa som är utrustad med snodd, Det finns även mindre fickor som överlevnadsfodral eller mobil kan förvaras i.

På varje överarm har fickor placerats för att kunna medföra första förband, Celox Rapid, tuorniquet, signalduk eller varför inte er snusdosa.

Själva huvan har sytts så att ni slipper få snoddarna hängandes på bröstet som sedan fastnar och sprätter upp i ansiktet. De leds in på insidan av jackan.

När ni drar upp dragkedjan har överdelen försetts med ett s.k. zipper garage. Det förhindrar att metallen från dragkedjan ligger an mot hakan och möter eller förorsakar kylskador vid kallare väderlek.

Midjefickorna är väl tilltagna och ni finner dragskorna för den elastiska lina som är insydd längst ner på jackan. Därmed tas risken bort för att dessa stroppar skall fastna. Det finns även ett elastiskt plattband som är fastsydd på baksidan av jackans nedre del. Detta gör att ni kan säkra jackan under skrevet så att den inte blåser upp när ni till exempel åker skoter eller båt.


 

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra