Taiga Kodiak (arctic sock) green

Art.nr: T25927065

Tillgänglighet: 1

Pris: 99,00 kr
Exkl.moms: 79,20 kr

Tillgängliga alternativ

* Storlek (Kläder):

Antal:

För riktigt kalla dagar, rekommenderar vi den här tjocka och rejält varma sockan i ull-blandning. Ull är som bekant ett mycket bra material på att isolera värme.

Ull har den unika förmågan att isolera när den är fuktig. Men det avgörande är att ull binder fukt upp till 35 % av egen vikt. Detta är särskilt viktigt i sockor eftersom fukten i regel inte transporteras vidare ut genom kängan, utan blir kvar i sockan. Detta är bra vid byten av sockar under marscher etc. Då får ni ut en hel del av fukten ifrån kängan eller stöveln. Obs! Det är inte så att vi hävdar att ull är bra vintertid då den isolerar då de är blöta. Byt alltid fuktiga eller blöta strumpor, speciellt vintertid, så att ni inte får marschskador eller kylskador. Se mer information om detta i våra Guider.

Våra erfarenheter är att dessa strumpor har mycket god slitstyrka och att resårer håller spänsten under sockans livstid. Detta är viktigt så att inte sockan glider ner längs foten vid marsch etc.

Vi har fått mycket god feed back från militär, poliser och personal som snickare, skogsarbetare som jobbar utomhus under sin yrkesutövning. De varmaste sockorna de haft. Obs! Detta är en vintersocka och kan bli något tjock under sommarmarscherna. Och det är klokt att räkna med dessa sockars tjocklek när ni skall välja vinterkängor.

Skall ni använda dessa på sommaren så räcker det med endast dessa på fötterna.

Dessa gröna strumpor har något längre skaft och kan anses som lite "trevligare" då smuts och dylikt inte syns lika bra som på den vita varianten.

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra