Taiga Net Shirt (FR)

Tillverkare: Taiga of Sweden

Art.nr: T30753068

Tillgänglighet: 1

Pris: 495,00 kr
Exkl.moms: 396,00 kr

Tillgängliga alternativ

* Storlek (Kläder):

* Färg/color::

Antal:

 

Många är vi som kommer ihåg standardförfarandet att vid lång rast alltid byta den blöta m/59 skjortan mot en torr för att inte frysa. Anledningen är enkel, värmen leds ca 25 gånger snabbare ur kroppen om ni är blöt på kroppen än om ni är torr. 

Brynjan har länge varit ett populärt plagg för sin förmåga att få bort fukten närmast huden och därmed ge ett torrt luftlager närmast kroppen. Detta ger en varmare och behagligare känsla under blöta och kall förhållanden.

Men brynjan ger också en "kylande" effekt vid varmare klimatförhållanden. Nätet ger större möjlighet för kroppen att ventilera värmen ur kroppen. Det som tidigare var ett värmande luftlager blir ett ventilerat och kylande luftlager.

Net tröjan har försetts med heltäckande, flamskyddat funktionsmaterial över armbågarna, axlarna samt i en kil på bröstet. Syftet har varit att ta bort problemet med att brynjan skall nöta över axlar och armbågar när västar, ryggsäckar bärs eller då framrycker krypande. Vi ville undvika s.k. "kasslerskin". Kilen på brösthöjd ger skydd mot nedkylande vind samt stark solsken samt gör er något mer respektabel vid besök i högre staber.

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra