Helsport Adventdalen Fiber/Dun

Art.nr: HS500-512

Tillgänglighet: 1

Pris: 4.195,00 kr
Exkl.moms: 3.356,00 kr
Antal:

Denna säck kan fungera som vanlig sovsäck ner till ca -15 grader Celsius (allt är personligt). 

 

Materiel

Shell fabric over: Airtex® 50D Polyamide Ripstop

Shell fabric under: Airtex® 50D Polyamide Ripstop

Lining: Airtex® 20D Polyester.

Fyllning: Fiber/Dun 2 x Thermoguard 6000® (1100g) + 90/10 Duck down (530g).

Denna säck kan fungera som vanlig sovsäck ner till ca -15 grader Celsius (allt är personligt). I detta system ingår även en större bomullssäck som utnyttjas för att förvara sovsäcken i. Säckar mår bättre av att inte lagras i en komprimeringspåse. Till systemet ingår en större bomullspåse som skall användas för förvaring av säcken. Denna kan också användas i packningen. Speciellt vintertid är det inte rekommenderbart att använda sig av kompressionspåsen. Det tillförs ca 50-100 gram fukt per dygn i en säck bara av att sova i den (fältmässiga förhållanden).

Skall ni sova i kallare temperaturer än -15 grader Celsius måste ni börja tänka på andra förläggningsformer än ligggrop. Kanske förstärka sovsäcken med Värmejackor som RF 200 eller med Fjällduk etc.  Men genom att bygga en quinzee/snöhög vari ni kommer få kring nollan under natten.

Om sovsäcken som binder fukt komprimeras så trycks isolationslagren ihop och fryser ihop. Det tar en massa tid att med egen kroppsvärme värma upp säcken så att isolationsmaterialet återfår sin isolationsförmåga. Så packa sovsäcken löst i ryggsäcken i en vattentät större packsäck.

Denna kombination av fiber och dun innebär att säcken kan utnyttjas i något lägre temperaturer och minska på vikt och volym jämfört med en säck i endast fiber med samma komforttemperatur (kring -5 C). Idén med två lager av fyllning är bra och ger en skönare känsla när man skall sova i den. Men kom ihåg att inte hoppa in i denna säck med kängor etc. Den tål inte riktigt för denna behandling. Säcken är en bra vår, sommar och höstsäck och passar utmärkt ihop med Hennesy Hammock under Skandinaviska barmarksförhållanden. Kombinatioen med ett inre dunskickt och yttre fiberfyllning tycker vi på Cold Skills fungerar utmärkt.

 

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra