Beast Saw

Art.nr: OR0212788500

Tillgänglighet: 1

Pris: 899,00 kr
Exkl.moms: 719,20 kr
Antal:

Lavinspaden Ortovox Beast Saw är en kraftfull kompakt lavinspade tillverkad i materialet 5161 aluminium. Detta material är extrem lätt och hållbart. Lavinspaden har en snösåg innbyggd inne i skaftet. Man tar mycket lätt ut sågen som sitter fast i själva T-handtaget. Snösågen är mycket praktisk att ha med sig för att kontrollera snöns bärighet och hur snön är packad. Själva spadskaftet är ihopfällbart samt löstagbart från spadbladet. Beast Saw är en kompakt lavinspade som tar liten plats ihopfälld eller isärplockad.

Det vassa spadbladet skär igenom snön lätt. Man får bra grepp på skaftet tack vare "sandpappers" mönstringen nära spadbladet. Ihopfälld är lavinspaden endast 60 cm lång. I utfällt läge mäter spaden 86 cm. Själva handtaget har ett ergonomiskt T-handtag i plast vilket ger en skön känsla när man använder den. Detta är en mycket bra lavinspade med inbyggd snösåg som passar för de flesta förhållanden.

Om ni vill förse spaden med en fångstrem kan denna göras med 6 mm Bandi (elastisk cord). Gör en handloop på ena sidan och borra sedan ett hål i handtaget. Därefter trä igenom elastiska 6 mm Bandi corden och säkra med en knut som har en ögla på sig. Då har ni skapat ett litet bärsystem. Skulle ni stå på en driva för att gräva ut en passage i en hängdriva och tappa spaden så har ni den säkrad kring handleden och slipper kanske gå ner ett par hundra meter för att hämta spaden.

Jag vill tacka VBR i Norge för detta tips och deras variant på Beast Saw som jag fick med mig förra vintern!

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra