TFG - Trigger Finger Glove

Art.nr: HES-3045-03

Tillgänglighet: 1

Pris: 820,00 kr
Exkl.moms: 656,00 kr

Tillgängliga alternativ

* Storlek (Handskar):

Antal:

 

 

Vi har valt att ta standardprodukten Heli Ski 3-finger och med Mariannes hjälp på Hestra skapat en vita skalhandskar i canvastyg samt läder. Vita skalhandskar är att föredra om ni är rävjägare och militär. Era handrörelser syns sämre både för vilt och fiender om handskarna har vit färg.

Vi har också valt att skala bort vristremmen på TFG då det kan anses som kosmetika (på våra egna handskar vi använder). De fyller ingen egentlig funktion mer än att de är i vägen. Fodret på dessa handskar rekommenderar vi att ni byter ut mot 5 finger yllebaserade foder och vid kallare väderlek 5-fingerfoder av Swisswool.

 

                Egenhändigt tillverkade TFG från FM tumhandske

I vårt förslag till handsksystem för en operatör under kalla vinter förhållanden.

Systemet består av:

1 par muddar som inte består av syntetiskt materiel. Detta på grund av att inte händerna skall skadas ytterligare om en olycka skulle inträffa. Allt från att operatören av misstag tar tag i en skållhet pipa efter eldgivning, råkar bränna sig på en eld, jägarkök eller vid hantering av kamin. Valet har i detta fall blivit Wrist Gaiter 200. Dessa smälter inte in i handen vid ett tillbud, det förkolnar.

  Muddar skyddar handledens ytliga blodkärl mot kyla

1 par femfinger yllefoder som förstärkningshandske till systemet vid utnyttjande av 3 finger skalhandsken. Valet föll på Liner 5-finger wool samt Swisswool Merino Liner. 5-finger wool har en översida som är tjockare än insidan. Detta ger en smidigare handske vid hantering av vapen etc. Och Swisswool är för de gånger som kvicksilvret kryper ner under - 20 grader C.

1 par 3 finger skalhandskar som ger operatören ett skjutfinger och stabilare grepp om skidstavar, skoterhandtag etc. Handsken sitter bättre på handen och ytterskal och foder är följsammare vid till exempel skidåkning, aggressiv skoterkörning och strid, det löstagbara fodret blir ett med ytterskal. Tre finger hansken gör det möjligt att hantera vapen, handgranater, minor etc. då tumme och pekfinger behövs för att utföra olika handgrepp vid hantering av denna typ av materiel. Dessa 3 finger skalhandskar är Trigger Finger Glove. Läder i innergreppet i denna handske innebär att risken att de brännas sönder minskar om operatören av misstag tar tag i heta pipor etc

.

1 par tumhandskar av skalmodell med tejpade sömmar. Dessa handskar ger skydd mot väta dels vis fältarbeten som innebär grävande i snö etc. Dessa handskar är betydligt lättare att torka än tumhandskar i läder. Vräng handsken och låt den frysa till och skaka därefter av frosten och ni har på så sätt ett betydligt torrare par tumhandskar än om det var av getskinn. Tumhandskar av typen Seam Sealed Mittens har visat sig vara det lättaste och hållbaraste paret för denna uppgift. De skall förses med fånstremmar så att det inte går förlorade om ni måste dra av dem för att kunna ge eld med vapen etc.

1 par yllebaserade Lovikka vantar stickade på traditionellt sätt med tovat yllegarn. Dessa är förstärkningsvantar är heliga och skall aldrig användas vid hårt fysisk arbete, utan skalskydd när de används. Skall inte heller värmas upp genom att ni blåser in värme i dem. Då tillför ni bara fukt in i dem. Valet för dessa förstärkningsvantar är Kebnekaise Arctic Wool Mitten.

Alla ytterskal är i detta fall utan fastsydda foder i syfte att kunna torka dem snabbare i fält. De är också då möjligt att kombinera de olika delarna i systemet med hänsyn till hur kallt det är. Som exempel kan man åka skidor i muddar ihop med 3 finger skalhandskar och om det skulle bli kallare kan byte till 5 finger ylle foder ske. Eller så kombineras muddar och 5 finger yllefoder som isolationslager tillsammans med 3 finger skalhandskarna.

Vid raster under marsch eller stationär, icke fysisk krävande verksamhet tas tumhandsken med yllevantarna på. Och innan fysisk aktivitet skall dessa förstärkningsalternativ bytas till 3 finger handsken igen.

Det är av avgörande betydelse att detta förstärkningssystem hålls torrt. Era händer är era viktigaste verktyg och förfryser ni dem så är ni illa ute.

Förstärkningssystemets yllevantar kan också förvaras i fickorna på linje 1 (CPA 08 winter byxornas benfickor) i 2 stycken vattentäta påsar (3 liter). Då skyddas dessa om ni skulle gå igenom svag is eller ner i en kallkälla.

 

Vissa vill komplettera sitt system med tunna 5-finger liners och eller vinteranpassade skjuthandskar (Outdoor Classic).

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra