Kebnekaise Arctic Wool Mitten

Art.nr: HES-6362

Tillgänglighet: 1

Pris: 295,00 kr
Exkl.moms: 236,00 kr

Tillgängliga alternativ

* Storlek (Handskar):

Antal:

Äntligen en Lovikka vante som fungerar i riktigt vintermiljöer. Dessa förstärkningsvantar skall då enbart utnyttjas i syfte att värma händerna och inte till ha på sig under hårdare fysiskt arbete så som skidåkning grävning av snökor etc. Om det är fuktigt ute bör ni också förvara dessa i vätskeskyddande påsar av någon typ.

 Fodervanten är er räddning för era viktigaste verktyg - händerna. Använd dem inte på detta sätt!

Och f.. ta er om ni blåser ner i dessa fodervantar för att ni tycker att de är lite kalla. De enda ni göra då är att ni trycker ner fukt i vantarna. Det innebär att ni kommer att frysa ännu mer. Skönt en stund men ett hel? lite senare. 

Vi rekommenderar att ni tar en storlek större än vanligt på Lovikka vantarna så att ni får plats med muddar om det blir extremt kallt så har ni extra volym inne i vantarna för värmande luftlager.

Vårt förslag till handsksystem för en operatör under kalla vinter förhållanden. Systemet består av:

1 par muddar som inte består av syntetiskt materiel. Detta på grund av att inte händerna skall skadas ytterligare om en olycka skulle inträffa. Allt från att operatören av misstag tar tag i en skållhet pipa efter eldgivning, råkar bränna sig på en eld, jägarkök eller vid hantering av kamin. Valet har i detta fall blivit Woolpower Wrist Gaiter 200. Wrist Gaiter 200 smälter inte in i handen vid ett tillbud med jägarköket eller liknande, det förkolnar.

1 parfemfinger yllefoder som förstärkningshandske till systemet vid utnyttjande av 3 finger skalhandsken. Valet föll på Liner 5-finger wool. Dessa har en översida som är tjockare än insidan. Detta ger en smidigare handske vid hantering av vapen etc.

1 par tre finger skalhandske som ger operatören ett skjutfinger och stabilare grepp om skidstavar, skoterhandtag etc. Handsken sitter bättre på handen och ytterskal och foder är följsammare vid till exempel skidåkning, aggressiv skoterkörning och strid, det löstagbara fodret blir ett med ytterskal. Tre finger hansken gör det möjligt att hantera vapen, handgranater, minor etc. då tumme och pekfinger behövs för att utföra olika handgrepp vid hantering av denna typ av materiel. Dessa 3 finger skalhandskar är Heli Ski 3-finger. Läder i innergreppet i denna handske innebär att risken att de brännas sönder minskar om operatören av misstag tar tag i heta pipor etc.

1 par tumhandskar av skalmodell med tejpade sömmar. Dessa handskar ger skydd mot väta dels vis fältarbeten som innebär grävande i snö etc. Dessa handskar är betydligt lättare att torka än tumhandskar i läder. Vräng handsken och låt den frysa till och skaka därefter av frosten och ni har på så sätt ett betydligt torrare par tumhandskar än om det var av getskinn. Seam Sealed Mittens har visat sig vara det lättaste och hållbaraste paret för denna uppgift.

1 par yllebaserade Lovikka vantar stickade på traditionellt sätt med tovat yllegarn. Dessa är förstärkningsvantar är heliga och skall aldrig användas vid hårt fysisk arbete, utan skalskydd när de används. Skall inte heller värmas upp genom att ni blåser in värme i dem. Då tillför ni bara fukt in i dem. Valet för dessa förstärkningsvantar är Kebnekaise Arctic Wool Mitten.

Alla ytterskal är i detta fall utan fastsydda foder i syfte att kunna torka dem snabbare i fält. De är också då möjligt att kombinera de olika delarna i systemet med hänsyn till hur kallt det är. Som exempel kan man åka skidor i muddar ihop med 3 finger skalhandskar och om det skulle bli kallare kan byte till 5 finger ylle foder ske. Eller så kombineras muddar och 5 finger yllefoder som isolationslager tillsammans med 3 finger skalhandskarna.  

Vid raster under marsch eller stationär, icke fysisk krävande verksamhet tas tumhandsken med yllevantarna på. Och innan fysisk aktivitet skall dessa förstärkningsalternativ bytas till 3 finger handsken igen. Det är av avgörande betydelse att detta förstärkningssystem hålls torrt. Era händer är era viktigaste verktyg och förfryser ni dem så är ni illa ute.

Förstärkningssystemets yllevantar kan också förvaras i fickorna på linje 1 (CPA 08 winter byxornas benfickor) i 2 stycken vattentäta påsar (1 liter). Då skyddas dessa om ni skulle gå igenom svag is eller ner i en kallkälla.

Vissa vill komplettera sitt system med tunna 5-finger liners och eller vinteranpassade skjuthandskar (Outdoor Classic).

 

 

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra