Hestra LW Shell Mitt

Art.nr: HES35601

Tillgänglighet: 1

Pris: 695,00 kr
Exkl.moms: 556,00 kr

Tillgängliga alternativ

* Storlek (Handskar):

Antal:

Tumhandske i skalmodell är bästa valet fär er som vill klara kalla vinterdagar och som använder handskarna i verksamhet som innebär att ni gräver och jobbar i snön.

En tumhandske av skalmodell i läder tillsammans med en fodervante är alltid att föredrag i torrt och extremt kallt klimat. Ovansidan skall gärna täckas med någon form av päls såsom renskinn eller sälskinn. Detta gör att den motstår kyleffekten från vind (skoterkörning). Och tummen skall vara extra tilltagen i volym för att skydda mot kylan. Handskarna skall även vara försedda med någon form av säkringsrem som förhindrar att handsken tappas eller blåser iväg. Läderhandskar håller också bättre vid hantering av varma saker som kaminer, kök och varma pipor.

Dock så är det inte alltid som vädrets makter ser till att vi får vistas i torrt och kallt klimat. Och ofta, speciellt i militär verksamhet, utnyttjas handskarna hårt för att gräva i snö, skidåkning etc. och är mer eller mindre hela tiden i kontakt med snö och fukt. Detta innebär att handskarna blir blöta förr eller senare.

Denna tumhandske är av skalmodell och tillverkad av ett material som står emot väta bättre än skinnhandskar. Innersidan på handsken är ?gummerad? för bättre grepp samt för att motstå nötning bättre. Hela handsken i vind-/vattentät och ventilerande 3-lagers Hestra Proton 10 000 nylonväv. Polyuretan i innerhanden.

Sömmarna i handsken är tejpade för att göra dem vattentäta. Handsken öppning är väl tilltagen så att det skall vara lätta att ta av och på handsken samt att den också lätt skall kunna dras över jacka och/eller försträckningsplaggens ärmar. Snölås, dragband med engreppsspänne underlättar av och påtagning.

Då denna handske är av skalmodell så rekommenderas att ni utnyttjar Lovikka vantar (motsvarande) som förstärkningsvantar. Dessa fodervantar skall hållas torra och inte användas vid fysisk aktivitet. Om ni skall ha dessa handskar på er vid till exempel skidåkning så rekommenderas att ni har muddar, femfingerhandskar, 5 finger yllefoder med hänsyn till hur kallt det är. Skalmodellen innebär också att det är mycket lättare att torka dessa handskar om det blivit våta inuti.

Denna handske är från HESTRA och från deras ordinarie sortiment. Lämpar sig för er som jobbar i snö och riskerar att blöta ner handskarna samt inte har några krav på skjutfinger på era skalhandskar.

Vårt förslag till handsksystem för en operatör under kalla vinter förhållanden. Systemet består av:

1 par muddar som inte består av syntetiskt materiel. Detta på grund av att inte händerna skall skadas ytterligare om en olycka skulle inträffa. Allt från att operatören av misstag tar tag i en skållhet pipa efter eldgivning, råkar bränna sig på en eld, jägarkök eller vid hantering av kamin. Valet har i detta fall blivit Wrist Gaiter 200. Dessa är av ylle och smälter inte in i handen vid ett tillbud, det förkolnar.

1 par femfinger yllefoder som förstärkningshandske till systemet vid utnyttjande av 3 finger skalhandsken. Valet föll på Liner 5-finger wool. Dessa har en översida som är tjockare än insidan. Detta ger en smidigare handske vid hantering av vapen etc.

1 par tre finger skalhandske som ger operatören ett skjutfinger och stabilare grepp om skidstavar, skoterhandtag etc. Handsken sitter bättre på handen och ytterskal och foder är följsammare vid till exempel skidåkning, aggressiv skoterkörning och strid, det löstagbara fodret blir ett med ytterskal. Tre finger hansken gör det möjligt att hantera vapen, handgranater, minor etc. då tumme och pekfinger behövs för att utföra olika handgrepp vid hantering av denna typ av materiel. Dessa 3 finger skalhandskar är Heli Ski 3-finger. Läder i innergreppet i denna handske innebär att risken att de brännas sönder minskar om operatören av misstag tar tag i heta pipor etc.

1 par tumhandskar av skalmodell med tejpade sömmar. Dessa handskar ger skydd mot väta dels vis fältarbeten som innebär grävande i snö etc. Dessa handskar är betydligt lättare att torka än tumhandskar i läder. Vräng handsken och låt den frysa till och skaka därefter av frosten och ni har på så sätt ett betydligt torrare par tumhandskar än om det var av getskinn. Hestra LW Shell Mitt har visat sig vara det lättaste och hållbaraste paret för denna uppgift.

1 par yllebaserade Lovikka vantar stickade på traditionellt sätt med tovat yllegarn. Dessa är förstärkningsvantar är heliga och skall aldrig användas vid hårt fysisk arbete, utan skalskydd när de används. Skall inte heller värmas upp genom att ni blåser in värme i dem. Då tillför ni bara fukt in i dem. Valet för dessa förstärkningsvantar är Kebnekaise Arctic Wool Mitten.

Alla ytterskal är i detta fall utan fastsydda foder i syfte att kunna torka dem snabbare i fält. De är också då möjligt att kombinera de olika delarna i systemet med hänsyn till hur kallt det är. Som exempel kan man åka skidor i muddar ihop med 3 finger skalhandskar och om det skulle bli kallare kan byte till 5 finger ylle foder ske. Eller så kombineras muddar och 5 finger yllefoder som isolationslager tillsammans med 3 finger skalhandskarna.

Vid raster under marsch eller stationär, icke fysisk krävande verksamhet tas tumhandsken med yllevantarna på. Och innan fysisk aktivitet skall dessa förstärkningsalternativ bytas till 3 finger handsken igen.

Det är av avgörande betydelse att detta förstärkningssystem hålls torrt. Era händer är era viktigaste verktyg och förfryser ni dem så är ni illa ute.

Förstärkningssystemets yllevantar kan också förvaras i fickorna på linje 1 (CPA 07 winter byxornas benfickor) i 2 stycken vattentäta påsar (3 liter). Då skyddas dessa om ni skulle gå igenom svag is eller ner i en kallkälla.

 

 

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra