TEGNÄS RAJD 7 1/2"

Art.nr: TEG175225

Tillgänglighet: 1

Pris: 2.775,00 kr
Exkl.moms: 2.220,00 kr
Antal:

Vill ni ha längre skidor så ber jag er vända er till Tegsnäs direkt. Vi riktar oss mot er som kanske också vill utnyttja skidorna i militär verksamhet. Längre skidor än 225 cm innebär också större risk att de bryts när de spänns fast på skotern. Har hänt att fastpända skidor knäckts mot kälken när förare kört ner i diken etc.

Dessa skidor är perfekta i fören från -1 och kallare. Det behövs inte vallas då de tjärats ordenligt. Dock kan de bli lite jobbigare om det blir plusgrader och blött i snön. Då krävs lite vallakunskaper.

Till skillnad från plastskidor (Åsnes) med stighudar så glider det utför och du kan ta glidsteg på flacken. Det är lite jobbigare uppför mot de som har stighudar.

Träskidans fördel kommer fram i torr, kornig och kall snö. Vid spårning och skidmarsch dragning är det en stor skillnad med träskidan mot plastskidan.

Vi kommer att ta in denna skida inför kommande vinter men jobbar ännu med att hitta en riktigt bra militärbindning för kängor och vinterstövlar med 90 mm läst.

Skidan är vad den tagits fram till - en skogsskida! Skall ni upp i fjällen och då i brantare terräng utanför lederna så är nog Åsnes och snöskor ett bättre alternativ. Åker ni längs lederna så funkar tegnäs också.

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra