SK Beckolja/Pitch-oil

Art.nr: SK-BO

Tillgänglighet: 1

Pris: 95,00 kr
Exkl.moms: 76,00 kr

Tillgängliga alternativ

* Modell:

Antal:

I gammal folkmun sas det att - Beckolja botar dig även om du är av på mitten! På finska blir det - Pikiöljy paranoo vaika olis keskeltä poikki!

Hur fungerar Bikiöljy/Beck-olja?

 Myggan hittar sitt byte genom att först aktiveras, det sker av lukten, t.ex. mjölksyra eller koldioxsid eller synintrycket av rörelser. När myggan aktiveras så börjar börjar den cirkla omkring i jakten på varma och fuktiga luftströmmar.

 "Fuktsinnet" sitter i små porer i antennerna. Värmen och fukten från ett byte leder den rätt. Ett myggrepellerande medel täpper till myggans porer som registrerar fukt och gör att myggan missar sitt mål. Myggmedel kan också störa myggans möjligheter att registrera koldioxid och andra lukter, runda och ovala molekyler är effektivare än platta.

Antagligen bildar myggmedlet proppar i känselporerna på myggan.Den vanligaste aktiva substansen i dagens myggmedel är N,N-dietyl-m-toluamid.

Beckoljan har vi persinligen använt hela vårt liv mot mygg. Gammalt tillbaka brukade Jungelolja och Beckolja blandas ut 50/50 av en del för att dryga ut Beckoljan.

Nedan har vi lagt in lite bilder på Stefan K Tjärdalar. 

I centrum finns det uppspintade tjärstubbar och kring dessa ved som täcks av torvlager under förbränningen.

 

 

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig           Bra