Skidutrustning & snöskor

Skidutrustning & snöskor


När du väljer skidtyp, är det viktigt att veta vilken typ av terräng, hur snöförhållandena är i operations- området. Under förhållanden med lössnö och inte allt för kuperad (alpin) terräng, är det ofta ett par träskidor som är att föredra. I kuperad terräng och hårdare snö är skidor med stålkanter och stighudar ofta ett bättre alternativ.

Oavsett val, har längden anpassas till de resurser du har för insats eller extraction. Långa skidor bättre i den lösa och djup snö, men får inte gå in i din helikopter, på snöskoter etc.

1. Var noggrann vid val av skida och uttag av spannet, men gör det inte krångligare än det egentligen är.

2. Skidans spann är det viktigaste om det skall bli en lyckad vallning, för hårda skidor ?bakhalt, för mjuka skidor -dåligt glid.

3. Bindningen skall monteras på balanspunkten.

4. Lägg ut skidorna på ett absolut plant underlag, ställ dig med båda fötterna på skidorna och ha balansen så du står lika på båda skidorna. Be någon att föra ett papper under spannet och märka ut hur långt det går att föra papperet framåt och bakåt. Bakåt bör det inte gå längre än till klacken. Kliv över på en skida med kroppsvikten och nu skall det gå att föra papperet från mitt under foten och 10-15cm framför tån. Kliv upp på tå och papperet skall nu fastna under hela skidan. Spannet bör vara minst 25cm från tån och framåt.
 

Lista Visa: Rutnät
Sortera efter:
Visa:

Combat NATO Jeger Special

4.550,00 kr Exkl.moms: 3.640,00 kr
0

Combat NATO Jeger Special i längden 210 cm hålls i lager. Övriga längder är beställningsvara......

TEGNÄS RAJD 7 1/2"

2.775,00 kr Exkl.moms: 2.220,00 kr
0

Vill ni ha längre skidor så ber jag er vända er till Tegsnäs direkt. Vi riktar oss mot er som kanske.....