Team Cold Skills

 Cold Skills höga krav på kvalité gäller också för våra samarbetspartner och leverantörer när det kommer till skapandet av materielsystem och kurser. Vi är ytterst tacksamma för deras förtroende och samarbete när vi byggt upp materielsystem och kurser för våra kunders extremare behov.

Detta samarbete grundar sig på ledstjärnor som enkelhet, funktionallitet och kvalité. Och detta fungerar utmärkt när alla i detta samlade team strävar mot samma mål. Inom ramen för detta team inser vi också att ensam inte alltid är stark. Kvalité byggs av teamets samlade kunskaper, färdigheter och en förståelse för varje medlems spetskompetens inom sina respektive områden.

Nedan finner ni några av våra största samarbetspartner när vi utvecklat egna materielsystem och kurser.


Cold Skills etablerat kontakt med TAIGA i början på 2000-talet, inom ramen för vår tidigare yrkeutövning, och med strävan att förse opertörer med funktionella och taktiskt anpassade uniformssystem. TAIGA med sin kompetens avseende materialval och systemuppbyggnad och vi med våra taktiska krav ledde till ett nytt uniformssystem. Tvivlarna var många både bland branschfolk och systemets tänkta utnyttjare. Men historein har bevisat motsatsen och nu har allt mer slutanvändare runt om i världen försetts med Linje 1 och Linje 3 system för alla tänkbara klimat och väder!

       

Under vår aktiva tid i svenska Försvarsmakten var vi utrustade med siktessystem från Aimpoint. Vi hade också nöjet att få ta del och ge egna synpunkter inom ramen för utvecklingsarbetet med deras produkter. Detta har varit grundbulten för över 35 års sätt att arbeta för Aimpoint. Genom att samarbeta med militära experter på vapensystem, jägare och tävlingsskyttar så är de fortfarande första valet för dem som kombinera snabbhet och träffsäkerhet.

      

Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska Hestra. Cold Skills har många år utnyttjat Hestras standardprodukter. Nu har steget tagits till att tillsammans med Hestra utveckla och marknadsföra militära och polisiära handsksystem för våra viktigatse verktyg - händerna!

    

Redan 1932 började skomakaren Jonas Lundhag tillverka skor och kängor i ett litet skomakeri mitt i den jämtländska vildmarken. Hans känsla för kvalitet och funktion var lika utpräglad som hans kärlek till naturen. Alltsedan dess har kunskap och traditioner förts vidare från generation till generation. Cold Skills har under åren arbetat tillsammans med Lundhags för att förbättra och utveckla system för fältkängor för den militära marknaden.

    

3M Peltor ger oss materielsystem som skyddar viktigare sinnen som syn och hörsel. Kvalité till överkomliga priser. Tillsammans med 3M Peltor finner vi systemlösningar som kompletterar våra egna system. Vi har förärats med möljigheten att distribuera 3M Peltor militära och polisiära systemlösningar här i Sverige.

   

Vi på Cold Skills uppskattar det nya samarbetet med LOWA där vi främst valt ut det militära och Alpina kängorna för professionella änvändare inom polis, militär och olika alpina enheter inom militär och räddningtjänsten.

    

Adcuris är vår samarnbetspartner när det gäller säkerhetsrelaterad utrustning och då inte bara sjukvårdsmateriel. Adcuris bestitter en professionell inställning till säkerhet och har ett brett nätverk inom områden som ibland efterfrågas bland våra kunder.

   

215 Gear är en partner vi utnyttjar när det kommer till våra burna operatörsprodukter. Den kompetens som detta gäng bestitter avseende personlig adminutrustning för en operatör bygger på egna personliga erfarenheter vilket borgar för kvalité och enkelhet.

   

Våra Kanadensiska vänner är en av våra samarbetspartners när det gäller militär klätterutrustning, sjukvårdsmateriel m.m. Chefen Chris med sina medarbetare är otroligt kvalitésmedvetna och besitter otroligt stor kompetens avseende klättring, sjukvårds- & veterinärstjänst.

     

Svensk kvalité - byggd på sekellång erfarenhet och kunskap. En av två svenska företag som ännu har hela sin utveckling och tillverkning i Sverige. Vi gavs förtroendet att hjälpa detta gäng med några av deras knivmodeller. 

   

I över 100 år har Gränsfors Bruk tillverkat och utvecklat yxor. Varje yxa är specifikt framtagen för att fylla en viss funktion där hög kvalitet och användningsområde alltid har varit i fokus. Svenskt hantverk som förs vidare till kommande generationer. 

 

Tillverkar knivar, yxar som är anpassade efter subarktisk natur med kargt, kallt klimat, norrsken och midnattssol. Genuina produkter som formats av månghundraåriga slöjdtraditioner och naturens råvaror. Ett hantverk utöver det vanliga.